A világ nagyon sokat változott körülöttünk az elmúlt években, évtizedekben. Az emberek és a cégek, vállalkozások részéről is erősödött a küzdelem a fennmaradásért, az életben maradásért...

 Kedves Klubtársak, Egyesületi Barátaim!

 
A világ nagyon sokat változott körülöttünk az elmúlt években, évtizedekben. Az emberek és a cégek, vállalkozások részéről is erősödött a küzdelem a fennmaradásért, az életben maradásért. Ennek megfelelően kiélezettebb a piaci verseny, a kötöttfogású szabad versenyt szép lassan felváltotta a szabályok nélküli ökölharc a felszínen maradásért. Egy ilyen helyzetben azok a civil szervezetek, amelyek az emberek és a vállalkozások adományaira, jóindulatára és együttérzésére vannak hagyatva, nagyon nehéz helyzetbe kerülnek.
 
A holnap bizonytalanságától való félelem és az önfenntartás legmélyebb ösztöne abba az irányba tolja a korábbi adományozókat, hogy saját érdekükben csökkentsék vagy teljesen mellőzzék a társadalmi szolidaritást és a betegtámogatást céljuknak tekintő szervezetek anyagi segítségnyújtását. Nem működnek tehát a régi beidegződések, amikor elég volt annyit tennünk, hogy ország, világ előtt megmutattuk magunkat, megmutattuk egyáltalán nem irigylésre méltó, rákbetegséggel terhelt sorsunkat és küzdelmünket, és máris jött a segítség. Ez ma már nem működik. De akkor mit tegyünk, mit tehetünk? Ezen gondolkodtunk el klubtársaimmal. Adódik a lehetőség, hogy bosszankodjuk az egyre kérgesebb szívű világon. Vagy, hogy lelkiismeret furdalást keltsünk a tehetősebb, jobb sorsra érdemesített embertársainkban. Vagy, kérhetünk gorombábban, hangosabban, hátha meghallja valaki. De arra jutottunk, hogy mindegyik megoldás méltatlan számunkra. Hiszen évek, évtizedek óta méltósággal folytatjuk küzdelmünket, és ennek köszönhetően tudunk emberhez méltó életet élni egy embertelen világban. Ilyen eszközökhöz tehát nem nyúlhatunk. És akkor egyszer csak úgy éreztük, megtaláltuk a megoldást, amit szeretnénk jó szívvel másokkal is megosztani.
2015 májusától új alapokra helyeztük az Új Nap Klub működését. Új koncepció kellett! Ha a világ változott, akkor nekünk is változnunk kell!
Két szálon haladunk, de egy célt képviselünk. Felhívni a figyelmet a rákbetegség terjedésére és megelőzésére, a szűrések fontosságára! Segíteni az aktív rákbetegeket és a régi tagokkal örülni a sikeres gyógyulásnak. Nagyon fontos lett számunkra a mély szegénységben élő rákbetegek és családtagjaik sorsa. Minden lehetőséget megragadunk, hogy segíteni tudjunk.
De nem könyöradományért esedezünk, hanem egy komoly stratégiai tervvel állítunk be az adományozókhoz. Elmondjuk nekik, hogy mi mire vagyunk képesek, de ha segítene, akkor még ezt meg ezt tudnánk közösen megvalósítani! Mi, mint közösség, mint tömeg, erőt, és hasznosságot jelentünk a helyi közösségeknek, a cégeknek, és minden olyan szervezetnek, amelynek fennmaradását alapvetően meghatározza, hogy hány szereplő ismeri munkáját, fogyasztja termékeit. Tudunk tehát jó hatással, segítséggel lenni feléjük. És állítom, mi többet tudunk nyújtani, mint amennyit kérünk. Mindezt persze át kell gondolni, személyre, cégre kell szabni. Ki kell dolgozni! De meg lehet csinálni! Meg tudjuk csinálni! Hátrányaink helyett az értékeinket kell átgondolni és bemutatni a világnak. Használjátok! És segítsetek, hogy még többet tudjunk adni számotokra! Mi, a rákbetegséggel érintettek! Igen mi, akik az életünkért küzdöttünk, és küzdünk! Számunkra nem léteznek nehézségek, csak megoldások! Ezt tudjuk nyújtani!
Tehát három utat képviselünk!
 
- Figyelemfelkeltés a rákbetegség gyakoriságára.
- Támogatás az aktív rákbetegeknek.
- A gyógyultak pedig saját példájukkal adnak hitet, hogy igenis meg lehet gyógyulni, ha nagyon akarod és mindent megteszel a gyógyulásod érdekében.
 
Ehhez a munkához nyitottság, segítőkészség és maximális elhivatottság szükséges!
Soha nem éreztem még ilyen fontosnak és szükségszerűnek a működésünket.
Úgy gondoljuk, hogy az utolsó pillanatban vagyunk és ezért hegyeket vagyunk képesek megmozgatni, hogy változtassunk az eddig általunk nagyon jól működőnek hitt rendszeren.
Változott a társadalom, az anyagi helyzet és sajnos a betegség gyakorisága is.
Egyre fiatalabb rétegeket érint és sajnos mivel nincs még elég munkaévük, ezért egyre és egyre rosszabb anyagi körülmények között élnek.
Külső segítség és a hivatalok emberséges ügyintézői nélkül főleg a háziorvosok segítsége és együttműködése nélkül béna kacsák lennénk!!
Minden nehézség ellenére is örömmel írom, hogy általában minden felkeresésünkkor többnyire minden segítséget megkapunk. Mégis, fontos elgondolkodni az iménti gondolatokon. Remélem, hogy a mi klubunk szemléletváltásával másoknak is segítettünk! Ne feledjétek! Fő a határozottság!
 
SOHA NE ADD FEL!!!
 
Komló, 2015 11.20.                           
Tisztelettel : Az Új Nap Klub tagsága és vezetősége