Méltóság Mezeje elnevezéssel folytat kampányt a Magyar Hospice Alapítvány, amely 1991 óta segíti hazánkban a gyógyíthatatlan betegek szenvedésének enyhítését.

 Méltóság Mezeje elnevezéssel folytat kampányt a Magyar Hospice Alapítvány, amely 1991 óta segíti hazánkban a gyógyíthatatlan betegek szenvedésének enyhítését. A Méltóság Mezeje mozgalom az emberi méltóságra és a társadalmi felelősségvállalás szükségességére hívja fel a figyelmet „Nárcisz - a betegekért, a reményért és a cselekvő szolidaritásért". A nárcisz a súlyos betegeket, a végstádiumban lévő daganatos betegeket gondozó szervezetek szimbóluma, az életnek, a reménynek, a halál legyőzésének, a szeretetnek, a ragaszkodásnak a kifejezése. A mozgalomhoz Budapesten kívül már több vidéki település csatlakozott. A karcagi „Mindig van remény” Daganatos Betegekért Alapítvány és Karcag városa 2010-ben csatlakozott a Méltóság Mezeje programhoz. A kampány részeként megemlékezést tartottunk április 6-án a karcagi „Méltóság mezeje” helyszínén.

2016. szeptember 29-én ismét találkoztunk, hogy elültessük a nárcisz hagymákat, és hogy együtt hívjuk fel a figyelmet arra, hogy az emberi méltóság az utolsó pillanatig megőrizhető.