Tíz éves Az Életért a Rák Ellen Egyesület. Ebből az alkalomból ünnepi találkozót tartottak Miskolcon, az ITC székházban.Elsősorban azt szeretnénk, ha minél többen túlélnék ezt a betegséget ...

 Tíz éves Az Életért a Rák Ellen Egyesület. Ebből az alkalomból ünnepi találkozót tartottak Miskolcon, az ITC székházban.

Fotó: Mocsári László
 
Elsősorban azt szeretnénk, ha minél többen túlélnék ezt a betegséget - mondja Molnár Gabriella, az egyesület elnöke. Hozzáteszi, hogy 19 taggal indultak, most 70-80 ember vesz részt egy-egy rendezvényükön. - Nyíltnapot, orvos-beteg találkozókat is szervezünk, amelyek témája sokféle: az egészségkonyha, a gyógytorna, a zeneterápia és többek között az önismeret is szerepel közöttük. Ezeken az alkalmakon a résztvevők nyíltan beszélhetnek a rákbetegségről, meghallgatják egymás gyógyulásáért tett erőfeszítéseit, tapasztalatokat gyűjtsenek a túléléshez – nyilatkozta Molnár Gabriella elnök. Itt beteg van a betegért, egymást segítjük, egymást támogatjuk – tette hozzá.
 
Magukban hordozzák a legfontosabbat, – még ha ki sem mondták - példát adnak – mondta köszöntőjében Pfliegler Péter alpolgármester. Kívánom önöknek, hogy sokan mondhassák el magukról, hogy én legyőztem a rákot, legyőztem a 21. század legátkosabb kórját, és ezzel tudtam emberséget, példát mutatni másoknak is - mondta az alpolgármester. Én megemelem a nem létező kalapomat önök előtt, mert ez azt jelenti, hogy tudtak magukkal mit kezdeni egy súlyos betegség után vagy éppen közben, és ezzel megismétlem, példát mutatnak nekünk - mondta Pliegler Péter alpolgármester.
 
Az Életért a Rák Ellen Egyesület 2005-ben jött létre, a Rákbetegek Országos Szervezete tagszervezeteként. Jelenleg a Civil Házban tartják klubfoglalkozásaikat. Tagjaik a rákbetegségben érintett, kezelés alatt álló és gyógyult rákbetegek, valamint pártoló tagok. Szabadidős és kulturális programokat is szerveznek.