2013. október 09.-én szerdán 09:00-9:30-ig a Kossuth Rádió Napközben című műsorában rákbetegek lelki problémái, lelki támogatása egy orvos és egy segítő szakember szemszögéből.
Onkológiai kezelés lelki támogatással...

2013. október 09.-én szerdán 09:00-9:30-ig a Kossuth Rádió Napközben

Onkológiai kezelés lelki támogatással

Bányai Éva pszichológus és kutatócsoportja eltökélt célja, hogy az onkológiai kezelés részévé tegyék a lelki támogatást. Az ELTE professzor emeritusa tizenkét évvel ezelőtt esett át egy daganatos megbetegedésen, gyógyulását többek közt autoszuggesztív módszerek alkalmazásának köszönheti. Mennyire segítheti a betegek gyógyulását a kellő lelki felkészítés, támogatás? Kitől remélheti, kaphatja meg ezt leginkább a beteg? A családjától, orvosától, pszichológusától?

Vendégek: Dr. Végh Éva onkológus főorvos, Mikéné Bodor Mária szociológus a Rákbetegek Országos Szövetségének elnöke valamint telefonon kapcsolódik a beszélgetéshez prof. dr. Bányai Éva pszichológus- a hipnózis és autoagresszív módszerek korlátai az onkológiai kezelésben.

Az adást itt tudod meghallgatni: http://www.mr1-kossuth.hu/mrplayer.php?d=007053fc_5991787.mp3