A legújabb orvosi gyakorlatot és terápiás ajánlásokat is közérthetően ismertető összefoglalót közlünk az emlőrákról a Magyar Klinikai Onkológiai Társaság szakmai partnerségével működő Rákgyógyítás.hu nonprofit betegtájékoztató oldalon.

200 kérdésre 200 részletesen kidolgozott cikkben csaknem minden olyan kérdésre egy helyen adják meg a válaszokat, ami egy betegben vagy a családtagokban a mellrák diagnózisának pillanatától felmerülhet.

Az Országos Onkológiai Intézet (OOI) korlátozás nélkül és folyamatosan végzi a daganatos betegek, valamint a tüdőtranszplantációra váró, illetve azon átesett betegek intenzív terápiás ellátását - beleértve a legmagasabb szintű ellátást jelentő műtüdő (ECMO) kezeléseket is.

Alig két hónap alatt 2600 kilométert gyalogoltak le közösen a tihanyi Levendula Klub tagjai, hogy teljesítsék a “Mozdulj Tihany” címmel megfogalmazott kihívást.

A közös eredménnyel teljesítették az Országos Kékkör teljes útvonalát.

A tihanyi Levendula Klub Balázs Zsuzsa koordinálásával február elején csatlakozott a „…Mozdulj Tihany!” országos kéktúra kihívásához.

/Kerecsényi Éva/

Hozzon a húsvét napfényt, áldást, meleget,

szívekbe jókedvet és sok-sok örömet,

teremtsen békét a háborgó világban,

lehessen mindenki boldog hazájában,

tanítsa szeretni a gyűlölködőket,

adjon kenyeret koldusnak, éhezőnek,

adjon egészséget betegnek, idősnek,

hozzon megváltást tengernyi szenvedőnek,

s éltesse a reményt, még nincs világvége,

van kivezető út sötétből a fényre.

Batthyány-Strattmann László-díjas orvosa Magyar Tudományos Akadémia doktora az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa. Sugárterápia kutatása területén végzett nemzetközi szintű tudományos munkája, valamint a hazai sugárterápiás kezelések minőségének fejlesztését szolgáló szakmai és oktatói tevékenysége elismeréseként 2021. március 15-én a Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozata kitüntetést kapta. Gratulálunk!